Google Penalties 2019-07-29T15:18:56+00:00

Google Penalties

Wat zijn Google Penalties?

Er zijn veel zaken die je kunt toepassen om je ranking positief te beïnvloeden. Om misbruik te voorkomen zijn er echter ook een aantal zaken die je dient te vermijden. Google hanteert hiervoor richtlijnen die we hierboven in grote lijnen hebben besproken.
Voor een overzicht van de richtlijnen verwijs ik je tevens naar de, door Google, opgestelde richtlijnen aangaande SEO. (link?) Wanneer je deze richtlijnen niet naleeft krijg je te maken met het kwaliteitsalgoritme (ook wel Google Penalty genoemd) van Google wat negatieve invloed heeft op jouw ranking. Dit wil je echt voorkomen, dit kan een grote invloed op het verkeer o p je website hebben! In het menu hiernaast vind je meer informatie over de meest voorkomende penalties.

Penalties dien je ten allen tijde te voorkomen: deze hebben een zeer grote invloed op verkeer, omzet en andere zaken. Daarnaast blijven ze je lang achtervolgen en heb je lang last van de negatieve aspecten van een penalty’s.

Panda Penalty

Het Panda Algoritme is de meest voorkomende Penalty van Google en heeft gevolgen voor de volledige website. Panda’s algoritme richt zich op de kwaliteit van content. Wanneer Google jouw website als slechte content bestempeld wordt het een stuk moeilijker om de vindbaarheid en ranking van de website positief te beïnvloeden.

De Panda Penalty heeft invloed op het totale websiteverkeer.

Penguin Penalty

Het Penguin algoritme is gericht op de kwaliteit en hoeveelheid links die zich op een website bevinden. Wanneer het algoritme een gebrek aan linkrelevantie detecteert of vermoed dat er sprake is van deelname aan linkuitwisselingsprogramma’s (linkdropping) krijg je te maken met deze penalty. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vermelding van jouw website URL op websites die niet relevant zijn. Google neemt in dit geval aan dat de link niet natuurlijk en ingekocht is. De penalty is in tegenstelling tot Google Panda niet gericht op de gehele website maar enkel op het verkeer dat ontstaat op een specifiek keyword of groep van zoekwoorden.

Afname van het verkeer op een zoekwoord als gevolg van het Google Penguin algoritme.

Manual Penalty

Naast de penalty’s van Google Panda en Google Penguin kun je ook een handmatige penalty krijgen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan wanneer er op je website sprake is van verborgen omleidingen, een gehackte website, verborgen tekst of links of overmatig gebruik van zoekwoorden of irrelevante keywords. Afhankelijk van de aard van de penalty kan deze gevolgen hebben voor de gehele website of enkel traffic dat binnenkomt op een bepaald zoekwoord.

Meer informatie

Heb je te maken met een Google Penalty of wil je meer informatie? Neem direct contact met ons op via +31 (0)20 757 08 00 of onderstaand formulier.

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht