SEO Tools 2019-07-29T15:18:56+00:00

Stappenplan en Handige SEO Tools

Wanneer je besluit om jouw website SEO te optimaliseren zijn er een aantal stappen die je kunt doen en tools die je kunt gebruiken die je kunnen helpen bij het optimaliseren.

Stap 1: Zoekwoordenonderzoek en zoekwoordenconsistentie

Dit is de basis van ieder SEO plan. Voor het mogelijk maken van een goede SEO Optimalisatie is het belangrijk om vast te stellen op welke zoekwoorden jij gevonden wilt worden en wat de zoekvolumes achter deze keywords of keyword combinaties zijn. Een handige tool die je hiervoor kunt gebruiken is de Keywordplanner van Google. Een goed zoekwoordenonderzoek i.c.m. een concurrentie analyse is het startpunt van een SEO traject.

Stap 2: Optimaliseren van de techniek

Techniek speelt een belangrijke rol in het optimaliseren van de zoekresultaten. De View Page as Text tool stelt je in staat om als het ware door Google’s bril te kijken en te zien hoe de zoekmachine jouw website ziet. Alle eerder besproken technische zaken dienen op orde te zijn.

Stap 3: Optimaliseren van content op de website

Content op je website is meer dan alleen de tekst op een webpagina. Zorg ervoor dat je naast relevant tekst relevante afbeeldingen & video’s op je website plaatst. Even geen inspiratie? Jij weet als de beste wat jij van de gebruiker wilt: zorg dat het pad (tot omzet) helder, eenvoudig en duidelijk is. Org voor de juiste call to actions! Bekijk onze whitepaper met daarin een overzicht van content die jij op je website kan plaatsen.

Stap 4: Versterken van linkprofiel

Relevante links zijn key voor SEO! Hoe meer relevante links jij hebt die naar jouw website vermelden, hoe belangrijker Google jouw website gaat vinden. Een handige gratis tool om te kijken naar de inkomende links van jouw website is de tool van…..
Tenslotte is de Whitepaper van Search Engine Land: The Periodic Table Of SEO Succes Factors een erg handig overzicht van de belangrijkste ranking factors.

Meer informatie

Behoefte aan meer tools of vragen over de stappen die je moet doorlopen om je SEO te optimaliseren? Neem contact met op met 2xCeed via +31 (0)20 – 757 0800 of onderstaande button.

Contactformulier